Uthyrningsprocessen

Hemsidan och inbjudan till visning

När vi får in en uppsägning av en lägenhet lägger vi ut den lediga lägenheten på vår hemsida. Hur länge en lägenhet ligger på vår hemsida varierar.
Vi har inget kösystem utan vi väljer vilken eller vilka hyresgäster som vi anser passar in i den aktuella lägenheten och fastigheten bland de som anmält sitt intresse. Vi tar även hänsyn till att boendet ska passa dina behov och vara en långsiktig lösning för oss som bostadsbolag. Storleken på lägenheten, kostnaden för lägenheten samt hur hyresgästsammansättningen ser ut i fastigheten påverkar också.

Hur många som bjuds in till visning varierar från lägenhet till lägenhet. Till de som erbjuds visning skickas en inbjudan via e-post.

Visning av lägenheten

Om aktuell lägenhet är bebodd sköter oftast befintlig hyresgäst visningen av lägenheten. Ibland kan det vara så att vi har en s.k. öppen visning av lägenheten och då är personal från Norén Fastigheter på plats. I dessa fall är det oftast fler inbjudna till visningen än om nuvarande hyresgäst själv håller i den. Står lägenheten tom är det alltid personal från oss som du träffar.

Vem får lägenheten?

När alla varit och tittat på lägenheten och återkommit till oss med sitt svar tittar vi vidare på de som har tackat ja. Vi gör en kreditupplysning, ringer referenser från tidigare hyresvärd och begär in arbetsgivarintyg som styrker inkomst och anställningsform om det behövs. Matchar den totala inkomsten i hushållet inte vårt krav kan vi komplettera med en borgen.
När vi har tagit beslut på vem som får lägenheten tar vi kontakt via telefon och erbjuder ett förstahandskontrakt. Övriga sökande som har fått ett visningserbjudande blir via mail informerade om att lägenheten hyrts ut till annan sökande.

Kontraktsskrivning

Vi träffar alltid våra blivande hyresgäster för kontraktsskrivning. Då går vi igenom kontraktet tillsammans, informerar om inflyttning och svarar på eventuella frågor.

dubbelsäng