Covid-19

Covid-19

Folkhälsomyndigheten bedömer nu risken för spridning av Coronaviruset som mycket hög, och uppmanar till att minimera kontakter med personer som har milda symptom på luftvägsinfektion.

Norén Fastigheter har beslutat att:

  1. Om boende i en lägenhet har milda symptom på luftvägsinfektion (såsom hosta, feber, snuva, halsont) kommer endast akuta fel hanteras i lägenheten. Vid felanmälan samt vid inbokade möten kommer vi att fråga om dessa symptom, samt om resor till riskområden. Hyresgästerna har då ett moraliskt samhällsansvar att berätta om det är så. Svarar man ja kommer vår personal att avbryta besöket omgående, om ärendet inte är akut.
  2. Vi uppmanar alla våra hyresgäster att för tillfället inte anmäla icke-akuta fel.
  3. Vår personal kommer inte att beröra hyresgäster, exempelvis med handhälsning. Vi kommer att hålla avstånd till hyresgäster vi möter på området. Vi uppmanar alla hyresgäster att göra likadant.
  4. Våra medarbetare informeras löpande om hur smitta kan undvikas i linje med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Våra medarbetare följer de riktlinjer myndigheterna gått ut med och är inte på jobbet om de är sjuka.
  5. Vi har nu infört begränsade öppettider på vårt kontor för att undvika smittspridning. Det innebär att vi enbart kan ta emot bokade besök. Vi kommer att prioritera akuta ärenden och ber om din förståelse för att återkoppling på övriga ärenden kan ta lite längre tid. Har du sjukdomssymptom, så ber vi dig avvakta med ditt ärende tills du kan ta emot besök.

Vi tar vårt samhällsansvar för att minska en eventuell spridning till riskgrupper, samt för att minska risk för högt tryck på sjukvården – och vi behöver din hjälp i detta.